top of page

NATAMAM NE DEMEK ?

Natamam ne demek ? ; Kısaca kaba haldeki konut veya ticari binaların genel ismidir. Oturuma uygun olmayan, katları ve merdivenleri bitmiş, içmimarisi bitirilmemiş yapı anlamına gelmektedir.


Dilimize natamam olarak geçen sözcüğün ingilizcedeki karşılığı shell&core dur. Birebir çeviri yaparsak kabuk ve çekirdek anlamına gelir. Binanin cephesinin ve düşey sirkülasyon alanlarının tamamlandığı anlamına gelir.




Natamam ne demek iç mimarlık firması
Natamam Ticari Yapı - Ofis


Türkiye'de son yıllarda sıkça görülmeye başlanan natamam teslim projeler, yatırımcılara istedikleri şekilde ve kendilerine özel iç mekan tasarlatma şansı vermektedir. Çoğunlukla ticari binalar natamam teslim edilir, bunun ana sebebi ise her ofisin veya çalışma / üretme alanının kendine özgü ihtiyaçları olmasıdır. Ticari yapıların yanı sıra natamam teslim edilen konut projelerinin sayısı da oldukça artmıştır. Özellikle natamam villa ve natamam lüks konut yapılarında kullanıcılar kendilerine özgü tasarımlar yaptırmak istedikleri için natamam teslim seçeneği oldukça önemlidir.



natamam ne demek iç mimarlık firması
Natamam Yapı


Natamam bir yapı aldıysanız mutlaka profesyonel bir iç mimarlık firması ile çalışmanızı öneririz. Binayı inşaa eden firmaların şartnamelerine uygun ve doğru uygulama projeleri ile çalışabilecek, natamam konusunda deneyimli iç mimarlık firmalar ile çalışmak hem zaman hem maliyet açısından daha avantajlı olacaktır. Natamam sonrası, sadece zemin ve tavan kaplamaları değil altyapılar ve bina sistemleri de yapılmaktadır. Tüm altyapılar ve tesisatlar uzmanları tarafından yapılmadığı takdirde inşaat bittikten sonra ciddi problemlere sebep olabilir.

bottom of page